Mat, sanser og matkultur. Poteter og Gulrøtter

Mat, sanser og matkultur. Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene. De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

Poteter og Gulrøtter: I uke 40 ble det tur til Natvall for å plukke poteter og Ringdal for å plukke gulrøtter på mandag. Ringdal gård har utsalg av grønnsaker. Adressen er Hedrum Ravei 37, de kan også følges på facebook. https://www.facebook.com/profile.php?id=100068962316179

      

Barn og voksne var ivrig med på å ta opp både poteter og gulrøtter fra jorda og vi lærte at vi ikke kan spise poteter som er grønne, de er giftige. De har fått sol på seg og da kan de ikke spises. Vi hadde en veldig fin tur. Barna fikk med seg en smak på de lokale grønnsakene hjem.