Mat, sanser og matkultur. Mais

Mat, sanser og matkultur. Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene. De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

MAIS: 17. september var Ruffengruppa på Lunde gård i Tjølling for å plukke Mais. Alle barna fikk gruppevis være med i mais åkeren og plukke med seg to mais hver. 

  May be an image of corn  May be an image of corn

De fikk så opplæring i å skrelle maisen. Barna koste seg ellers på de flotte lekeområdene, før vi spiste matpakke. Etter maten spiste vi den deilige sukkermaisen, de fleste barna synes det smakte veldig godt. Nesten som godteri. Vi matet hønene med det som ble igjen. Barna fikk også høre at maisen blir sådd av et maiskorn, som vokser til en plante med flere mais på. Og at det finnes flere forskjellige typer mais som brukes til forskjellige ting.

No photo description available.    May be an image of corn    No photo description available.

No photo description available.  No photo description available.