GRØNNSAKER FRA FAT OG FE

Mat, sanser og matkultur. Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene. De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser. GRØNNSAKER: i dag har Ruffenbarna vært på besøk på Fat og Fe for å kjøpe grønnsaker i den flott gårdsbutikken.

GRØNNSAKER: i dag har Ruffenbarna vært på besøk på Fat og Fe for å kjøpe grønnsaker i den flott gårdsbutikken.

    

De har alt man kan tenke seg fra knapper (laget av gamle mynter), egg, korn og linser (av ulike slag), ulike rengjørings artikler, kremer, klær og sko, nøtter, godteri, tørket og fersk frukt, grønnsaker (alt økologisk) og mye mye mer. Alle barna gikk gruppevis inn for å se.

    

 

Vi lekte på den flotte plassen utenfor og spiste niste, før vi ble med Thea opp i grønnsaks åkeren/gjordet hvor vi plukket med oss Grønnkål (grønn og lilla), Ruccola og til slutt tok vi opp jordskokk.

    

Thea viste oss også noen kjempestore larver som bodde i hestegjødselen. Det var larvene til Nesehorn biller.