Eple og Gresskar på Nordre Bergan gård.

Mat, sanser og matkultur. Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene. De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

Epler og Gresskar:
I går var Ruffen på tur for å besøke Nordre Bergan Gård. Der ble vi tatt godt imot av Mikkel som viste oss rundt i Eplehagen sin hvor de har over 5000 epletrær. Vi så elg spor og en hare som hoppet rundt der også. Det var veldig spennende. Etterpå gikk vi inn i det store eple lageret hvor vi kunne lukte på "verdens beste" lukt av epler. Det var ca. 45 tonn med epler lagret der inne. Mikkel fortalte at de har flere sorter med epler, men at de stort sett hadde røde fordi det er det folk vil ha. De gule har har er i eplehagen for å pollinere, noen sorter er gode pollensorter for andre.
Etterpå spiste vi litt mat før vi plukket med oss hvert vårt pynte gresskar. Det finnes mage typer med gresskar også, barna kjente godt til de store Halloween gresskarene, men vi kjøpte med oss mat gresskar som vi skal lage suppe av senere. Vi kjøpte også mede oss epler (AROMA) og eplesaft/nektar (som var presset av samme type epler AROMA). Eplene og eplesaften/nektar smakte vi på i barnehagen og det smakte kjempe godt.