Nyhetsarkiv

  • Den Internasjonale Kulturdagen i Mokollen barnehage 11.11.2024

    Den Internasjonal kulturdagen i Mokollen barnehage som vi hadde for første gang høsten 2023 var en stor suksess, takket være familiene som var med å bidra med mat, kunnskap om tradisjoner og kulturer. Vi valgte å viderefører denne dagen i år. Det å få vise frem noe fra sin egen kultur, religion, livssyn eller tradisjon kan være med på at barna lærer at den jeg er og hvor jeg kommer fra er noe å være stolt over. Det er noe vi alltid ønsker å jobbe for.

  • Eple og Gresskar på Nordre Bergan gård.

    Mat, sanser og matkultur.
    Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene.
    De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

  • GRØNNSAKER FRA FAT OG FE

    Mat, sanser og matkultur.
    Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene.
    De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.
    GRØNNSAKER: i dag har Ruffenbarna vært på besøk på Fat og Fe for å kjøpe grønnsaker i den flott gårdsbutikken.

  • Mat, sanser og matkultur. Mais

    Mat, sanser og matkultur. Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene. De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

  • Mat, sanser og matkultur. Poteter og Gulrøtter

    Mat, sanser og matkultur. Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene. De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

  • Mat, sanser og matkultur. KORN

    Mat, sanser og matkultur.
    Er et tema rundt mat og råvarer der Ruffen gruppa er med og sanker lokale råvarer, føler, lukter, smaker og tilbereder råvarene.
    De lærer og ser hvor maten kommer fra og hva man kan lage av det, hva ting heter, smaker og opplever ulike konsistenser.

  • Kyllinger på vei.

    En liten, sliten kylling som kom ut en dag før tiden.🐣

  • Vi lyser eggene.

    På fredag lyste vi eggene med barna i barnehagen for å se om det var kyllinger inni noen av dem.

  • Fra egg til kylling

    Fra egg til Kylling.
    For dere som ikke har vært med på dette før så pleier vi hvert år å klekke ut kyllinger i rugekassa her i barnehagen til påske. Det er spennende for både store og små å følge med.

  • GODE MATVALG I MOKOLLEN BARNEHAGE

    MAT, SANSER OG MATKULTUR. se Årsplan www.mokollen.no.
    MÅL: Å innarbeide gode kostholdsvaner tidlig i barnas liv

  • VELKOMMEN TIL MOKOLLEN BARNEHAGE

    Les her noen ord om hva som er viktig for oss i Mokollen barnehage

  • Du spiller er viktig rolle for våre barn, video fra PBL om livet i barnehagen

  • Barn har det best i barnehage

  • Barnehagens huskeliste for foreldre

    Nå åpner barnehagen igjen! Her er huskeliste for foreldre

  • Bør du be barnet ditt om å si unnskyld? Ny studie viser at det å tvinge fram en unnskyldning kan gjøre vondt verre.

    Hovedpoenget med å si unnskyld er å vise at man angrer og prøver å gjøre det godt igjen. Men har det egentlig noe for seg om barnet egentlig ikke angrer eller fortår at det har gjort noe dumt? Funnene i den nye studien viser nemlig at barn klarer å skille mellom frivillig og ufrivillig unnskyldning.
    Hvis barn gjør noe slemt mot en annen er det bedre å forklare hvorfor den andre ble lei seg. Hvis barnet forstår at handlingen og ordene som ble sagt kan såre andre, vil det være lettere å utvikle empati, i følge forskerne.

  • Barna i Mokollen spiser fisk hver onsdag

    Slik får du barn til å spise fisk! Gode tips og forslag til menyer som kan falle i smak.
    Guttene her sier: - Jeg liker ikke alt som er sunt, men jeg spiser fisk! - Jeg liker laks best! -Jeg liker ikke flyvefisk!

  • Matprat og opplevelser, se Norge rundt

    Innslaget fra Mokollen begynner ca 16 minutter ut i programmet.

  • NRK TV Østafjells, Ruffenbarna på Midtåsen til smaksopplevelse

    Barna i Mokollen får mange smaks- utfordringer gjennom barnehagetida. Det siste året før skolestart er de med på et program vi kaller "Fra hav og jord til bord", hvor de opplever innhøsting, matlaging, besøk på bondegård og fiskebutikk. Dette henger også godt sammen med lokal kultur, med Hvalfangst; Museumsbesøk og Midtåsen med sin kunst og natur - som har vært barnas turområde gjennom barnehagetiden.

  • Barn og media, BARNEVAKTEN var på besøk på vårens foreldremøte:


  • Hvor fritt bør barna få leke i barnehagen?